Terugblik op 2017

Terugblik op 2017

Een jaar van ‘onrust’

Net als vorig jaar leek het me fijn om aandacht te schenken aan de belangrijkste gebeurtenissen van afgelopen jaar. Het doet je ineens beseffen dat de tijd sneller voorbij vliegt dan je wilde en dat er aan de andere kant ook weer een heleboel gebeurd is. Het verrast me elk jaar weer hoe onverwachts het leven kan zijn. Dat maakt het spannend.

Besef van dankbaarheid

2017 Was mijn laatste jaar in loondienst, een jaar waarin ik geconfronteerd werd met de beperkingen door acute gezondheidsklachten maar ook een jaar waarin ik des te meer heb beseft hoe dankbaar ik ben voor al die fijne, liefdevolle mensen om ons heen. Hierbij een overzichtje van alle gebeurtenissen binnen ons gezin, voor mij persoonlijk en op zakelijk gebied:

Belangrijke gebeurtenissen

 • Meia werd dit jaar zindelijk, in no-time! Met behulp van de plaswekker is het haar gelukt om in een paar weken tijd eindelijk volledig droog te worden ’s nachts.
 • In maart hebben wij ons huis verkocht! Een roerige tijd brak er vervolgens aan, die in het teken stond van ruimen, inpakken en verhuizen.
 • In april verhuisden we naar onze tijdelijke flat, een huurwoning, omdat we nog geen nieuw huis hadden gevonden. Hier woonden we uiteindelijk een half jaar.
 • In april overleed ook ons trouwe huisdier, poep Pippi, wat meer verdriet met zich meebracht dan we hadden voorzien. Nog steeds missen de kinderen deze viervoeter, en wordt hij meegeteld als gezinslid.
 • Fosse maakte een vlucht op school met leren lezen. Hij kan doen of zijn neus bloed, maar ondertussen pikt hij wel alles op van de lesjes op school en heeft ook hij zichzelf leren lezen in zeer kort tijdsbestek.
 • In juni bestond mijn blog alweer een jaar, wat reden gaf om er even bij stil te staan.
 • In de vroege zomer kregen wij het allerbeste nieuws van dit jaar: we hadden het ‘winnende’ bod uitgebracht op het droomhuis dat we wilden hebben, en in juli kregen we dan onze felbegeerde sleutels
 • Vanaf juli brak een tijd van verbouwen aan, waarvan ik inmiddels deel 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 en 10 heb geschreven inclusief fotoverslagen van alle vorderingen. Ons huis is straks niet alleen een woonplek, maar ook mijn uiteindelijke werkplek.
 • In de zomer gingen we niet op vakantie, omdat we aan de bak moesten met verbouwen. Helaas kregen alle drie de kinderen de waterpokken, waarvan Fosse het extreem te pakken kreeg, waar we lang zoet mee waren.
 • Omdat we deze zomer thuisbleven, kon Meia naar de zomerschool, waar ze met veel plezier allerlei (sport)activiteiten heeft gedaan.
 • We maakten van de nood een deugd, en besloten te genieten van de mooie zomeravonden door in de zomervakantie avondwandelingen te maken. Door de stad, langs het Wantij, bramen plukken of door de Biesbosch, het was een fijn ritueel.
 • September was weer een maand vol veranderingen, waarin we afscheid namen van ons tussenhuis en definitief in ons huidige huis trokken, waar nog steeds volop geklust wordt. De kinderen begonnen weer op school, Fosse naar groep 2, Meia naar groep 4. Fosse had in het begin gróte weerstand om naar school te gaan, maar gelukkig gaat hij nu met plezier.
 • Oktober en november stond in het teken van mijn gezondheid en het tobben ermee. Veel ziekenhuisbezoeken, onderzoeken en in spanning de uitslagen afwachten. Af en aan liep ik met een katheter, en meerdere keren moest ik met spoed gekatheteriseerd worden. Een vervelende en spanningsvolle periode, tot aan de operatie eind november.
 • Het einde van het jaar stond ook in het teken van de overname: 2017 is voor mij het laatste jaar dat ik in loondienst werk, en per 2018 begin ik voor mijzelf. Dat heeft heel wat voeten in de aarde gehad en een grote aanloop waarin heel wat voorbereidingen zijn getroffen.
 • Op de valreep haalde Fosse ook zijn felbegeerde zwemdiploma, waar hij hard voor heeft geknokt en dik heeft verdiend.

2018

Op naar 2018, waar ik al die jaren naartoe heb gewerkt. Naar het ondernemerschap. Naar het afronden van de verbouwing. Naar het inrichten van mijn eigen praktijk aan huis. Naar het zoeken naar vrijheid in mijn handelen. Naar een héle fijne zomervakantie, waar we zo naar verlangen. Naar weer gezond en fit worden.

Volg me en deel als je wilt
Pin Share

2 gedachten over “Terugblik op 2017

 1. Wat een enerverend jaar hebben jullie gehad. Voor 2018 heel veel gezondheid en succes gewenst! En natuurlijk een hele berg geduld haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *