Over mij

Over mij

Mijn rollen

Wie is Michelle Houtman? Dat ben ik! In mijn rollen als:

  • Praktijkhouder van Jij bent in Zicht in Dordrecht
  • Podcastmaker van ‘Uit het leven gegrepen’
  • Blogger op deze website, schrijven is mijn grote passie
  • Avonturier, lange afstandswandelaar en hiker
  • Moeder van 3 (Meia uit 2010, Fosse uit 2012, Signe uit 2015)
  • Dordtse ondernemer die graag samenwerkt met lokale ondernemers met een hart voor andere mensen, gezondheid en een fijnere samenleving
  • Spiritueel wezen, die graag anderen gidst en ook zelf blijft leren
  • Reservist bij de Nationale Reserve (NatRes) bij Defensie, waar ik parttime militair ben

Hoe ik begon

Al sinds 2009 werk ik in een particuliere praktijk, waar ik in eerste instantie als orthopedagoog-generalist, symbooldramatherapeut, traumatherapeut in de jeugdzorg en GGZ heb gewerkt. Ik laat echter steeds meer oude rollen en ‘schillen’ los, om meer tot de kern te komen van wie ik echt wil zijn en wat ik echt wil doen. Persoonlijke ontwikkeling bij mijzelf en anderen staat daarbij voorop.

Mijn focus nu

Ik richt me nu veel meer op persoonlijke ontwikkeling, spirituele groei en zingeving. Ook het bevorderen van gezondheid en vitaliteit bij volwassenen, het holistische genezingsproces met traumabehandeling waar nodig blijf ik doen. Ik doe veel om een gezonde leefstijl te bevorderen en je eigen verantwoordelijkheid en krachten aan te boren en te vergroten.

Ga mee naar buiten, voor een reis naar binnen

Ik neem je mee naar buiten, voor een reis naar binnen. Hier combineer ik mijn passies, expertise, missie én grootste drijfveren: avontuur, vrijheid, diepgang, verbinding, groei, natuur. Lees meer over op de pagina Hiken & Helen.

Humor en diepgang

Ik ben onderdeel van een druk gezin, we hebben een grootschalige verbouwing achter de rug, sporten veel en gaan diverse uitdagingen aan op allerlei gebieden. Ik zie het leven als een avontuur en een aaneenschakeling van lessen. Ik gebruik humor en luchtigheid, maar ook diepgang en betekenisgeving om het leven ten volle te leven en een inspiratie voor anderen te zijn.

Bewustzijn verhogen

Grote vragen en taboe onderwerpen ga ik niet uit de weg. Ik zet je graag aan het denken, en neem je mee in filosofische en spirituele zoektochten, om uiteindelijk te leren dicht bij jezelf te blijven, op jezelf te leren vertrouwen, je intuïtie te versterken en je bewustzijn te verhogen. Zo is ook mijn podcast in oktober 2022 ontstaan: zaadjes planten voor een fijnere samenleving en mooiere wereld.

Rouwdouwen in de natuur

Als tegenhanger voor al dit ‘ernstige werk’ zoek ik graag tegenhangers. Zo ben ik actief bij NatuurlijkSportief, wat ik ook graag als concept gebruik binnen mijn behandelingen. Ik klim graag in bomen, smijt met stenen of probeer anderen op de grond te duwen. Dat ligt een beetje in het verlengde van mijn andere hobby die ik sinds 2021 uitvoer, want sinds die periode ben ik actief bij de Nationale Reserve als deeltijd militair. Ik geniet van buiten zijn, grenzen verleggen en vooral samenwerken naar een gemeenschappelijk doel.

Anders tegen dingen aankijken

Ik heb er ongeveer 12 jaar studie opzitten en een CV van 3 kantjes, maar mijn huidige uitdaging ligt juist in het loslaten van deze ‘statusrol’ en schijnveiligheid: als ik mijn hart wil volgen, sla ik wellicht een ander pad in dan waar ik al die jaren voor heb geleerd. Dat loslaten is een drempel, maar wel eentje die ik ga nemen. Ik leef tenslotte mijn eigen leven, en wil ook daarin laten zien hoe je anders tegen zaken aan kan kijken.