Over mij

Over mij

Wie is Michelle Houtman? Dat ben ik! Trotse moeder van een gezin van 3: dochter Meia van 9 (19-8-2010), zoon Fosse van 7 (20-6-2012) en de kleinste telg, dochter Signe van 4 jaar (13-6-2015). Samen met mijn vriend (nee, na 17 jaar nog altijd niet getrouwd) woon ik samen in Dordrecht.

Naast moeder van dit energieke stel ben ik Orthopedagoog-Generalist, (of ‘generaal’ zoals een vriendin me gekscherend noemt) en ben ik sinds 2018 trotse praktijkhouder van Praktijk Inzicht. Hier geef ik therapie aan kinderen, hun ouders of hele gezinnen voor allerlei psychologische en pedagogische problemen. Sinds 2019 is de praktijk ook aan huis geworden, waar een grootschalige verbouwing aan gekoppeld zit.

Kinderen, een gezin ‘runnen’ en opvoeden is mijn grote passie: zowel in de huis-tuin-en-keuken setting (thuis) als in meer complexe zaken. In mijn blog probeer ik deze zaken inzichtelijk, herkenbaar en laagdrempelig te maken: of je nou overweegt om hulp te zoeken of tevreden bent met hoe het thuis gaat.

Ik heb er ongeveer 12 jaar studie opzitten: pabo, HBO pedagogiek, Universiteit Orthopedagogiek en de NVO Generalistenopleiding. Maar nog steeds leer ik elke dag bij. Mijn eigen kinderen zijn mijn leermeesters, maar ook cli├źnten houden mij een spiegel voor. Hier maak ik je deelgenoot van mijn bewondering en verwondering in de opvoeding en psychologie van alledag.