10 tips voor een bedankje voor de juf

10 tips voor een bedankje voor de juf

10 Tips voor een cadeautje voor de leerkracht

Hoewel het weer anders doet vermoeden is het voor veel gezinnen alweer zover: het einde van het schooljaar nadert en de zomervakantie breekt aan. De meeste ouders (en kinderen) vinden het fijn of zijn gewend om een cadeautje te geven aan de leerkracht. Tijd dus om na te denken over een kleinigheidje voor de juf. Want dat is vaak nog een zoektocht, merk ik ook bij mijzelf. Daarom vandaag 10 tips voor een bedankje.

  1. Een gezamenlijk cadeau: sommige scholen en klassen nemen het initiatief om per ouder geld bij elkaar te leggen, om één groot cadeau te geven. Meestal is dit een bedrag tussen de €3 en €5 per ouder. Zo heb je algauw een mooi bedrag bij elkaar om de juf of meester eens goed in het zonnetje te zetten.
  2. Bloemen of planten: de klassieker. Nog steeds vinden veel leerkrachten het fijn om bloemen te krijgen. Let hierbij wel goed op dat je zeker weet dat de juf of meester niet vlak daarna op vakantie gaat, dat zou zonde zijn van de investeringen. Een plantje gaat langer mee.
  3. Een persoonlijk cadeautje namens je kind: een tekening, knutselwerkje, bedankbrief… om de juf te bedanken voor het fijne jaar, om haar te laten weten wat je als kind hebt geleerd of zo fijn vond… Leerkrachten waarderen het persoonlijke tintje van je kind enorm.
  4. Een DIY, zoals bijvoorbeeld deze leuke plant in een pot beschilderd met schoolbordverf en de tekst ‘thank you for helping me grow‘. Aan de bovenrand kun je, om het af te maken, een meetlint schilderen (of gewoon plakken, scheelt een hoop frustratie en tijd), of een liniaal in het potje naast de plant steken. Iets meer werk dan het gemiddelde bedankje, maar daar komt een tripje aan de Action weer van pas 🙂 Mijn pedicure kwam met dit leuke idee, bedankt!bedankje cadeautje juf meester leerkracht school kinderen
  5. Een kraslot. Tip van een vriendin uit de kinderopvang. Om de juf of meester ‘veel geluk’ te wensen, kun je een kraslot cadeau geven. Een origineel cadeau, leuk om te doen en een kleine investering om te geven. En wie weet brengt het je favoriete juf of meester wel écht veel geluk!
  6. Een ijsbon. Tip van een vriendin uit het onderwijs: met de zomer voor de deur heb je kans op lekker weer mét ijsjes on the side 🙂 En dan komt een waardebon van de lokale ijssalon goed van pas!
  7. Tijdschriften. Heerlijk om in de tuin of op vakantie te lezen. Roept direct een vakantiegevoel op! Bij de boekhandel heb je vaak rond deze tijd aanbiedingen van meerdere tijdschriften of extra dikke vakantienummers.
  8. Een bekende bij velen: een potje drop met een labeltje eraan met ‘het zit d’rop!’. Deze tip komt van een andere vriendin uit de kinderopvang en is volgens haar een succes bij de leerkrachten. Simpel om te maken en leuk om te krijgen.
  9. Een vriendenboekje laten invullen door alle (ouders van de) leerlingen uit de klas. En deze persoonlijk maken met bijvoorbeeld foto’s van alle kinderen, een groepsfoto, anekdotes, leuke herinneringen, tekeningen of wensen voor de juf. Een super persoonlijk cadeau waar je gemakkelijk nog eens in terug bladert!
  10. Volgens mij is elke leerkracht er stiekem een beetje gek op. Trouwens, wie niet? De leuke schriften, schrijfblokjes, to-do-lijstjes, post-it plakkers en bijbehorende pennen van de Hema. Ik kan er zelf in ieder geval geen genoeg van krijgen!

Heb jij nog meer tips? Ben ik dingen vergeten? Vul ze dan vooral aan in de reacties!

 

Volg me en deel als je wilt
Pin Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *