Bloggen op verzoek

Bloggen op verzoek

Omdat kiezen niet lukt…

Ik ben heus geen luie schrijver hoor, als ik eenmaal op gang ben dan loopt t ook wel. Maarja, opstartproblemen zijn meer het probleem. Beetje ADHD herken ik ook wel in mezelf. Kan iedereen die langere tijd met me omgaat wel beamen vrees ik: subtiliteit en gratie is nou niet perse mijn kernkwaliteit als het erop aankomt. Nee, ik heb vaker last van besluiteloosheid of impulsiviteit.

Misschien ken je dat wel (of niet), dat je aan het online shoppen bent, 45 artikelen in je winkelmandje heb liggen, 3 uur kwijt bent, en dan uiteindelijk niks koopt. Ik sla dicht als ik teveel opties heb. Ik raak in paniek bij een restaurant die 48 kantjes aan hoofdmenu opties heeft, want hoe weet ik in hemelsnaam of ik het állerlekkerste kies!?

Omdat ik teveel leuk vind…

Hetzelfde geldt zo’n beetje voor de rest van mijn leven. Hoewel gelukkig ook het een en ander al vroeg duidelijk was voor me, zoals mijn dromen en ambities op werkgebied. Maar als ik dan een blog start, dan vind ik ineens álles relevant om over te schrijven. En wáár moet ik dan beginnen!? Wat een opluchting toen mijn collega recent opperde: “en misschien kun jij daar dan een blogje over schrijven”. Ja! Wat een topidee!

Teveel smaakjes in de ijssalon

Ik kan namelijk prima in opdracht schrijven. Niet omdat ik geen inspiratie heb, maar juist teveel. Het is een beetje the story of my life: ik vind teveel leuk om te doen, interessant, en wil teveel nog doen. Mijn interesses nemen alleen maar toe, en mijn vrijetijd juist af. Hoe kies ik dan waar ik in die zeldzame momenten een blog over schrijf!? Immer bang om de foute keus te maken. Want dat is net als bij een ijssalon toch net de verkeerde smaak te hebben gekozen, terwijl het gezelschap om je heen allemaal een lekkerder ijsje heeft. Ik trek dat gewoon heel slecht.

Zeg jij het maar

Dus heb ik een nieuwe strategie. Ik mag dan wel werkgever zijn, in dit geval vind ik het heerlijk om aangestuurd te worden. Dus vraag ik nu elke week aan mijn collega’s waar ik over zal schrijven. Maar aangezien mijn collega’s niet genoeg zijn, doe ik ook een beroep op mijn lezers en mijn cliënten: zet me aan het werk! Vertel me waar ik over moet schrijven, en ik kom op gang. Zo lees je wellicht binnenkort precies waar jij benieuwd naar was! En zo niet? Dan doe ik gewoon nog een poging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *