Hoera! Mijn blog is 1 jaar!

Hoera! Mijn blog is 1 jaar!

De hoogtepunten van afgelopen jaar šŸ™‚

Mijn blog bestaat deze maand alweer een jaar! Een mijlpaal die vraagt om even terug te blikken en vooruit te kijken. In juni 2016 begon ik mijn blog, als een soort logisch uitvloeisel aan mijn eeuwige behoefte te schrijven en te verwerken. Sindsdien heb ik ruim 85 artikelen geschreven en ben ik nog lang niet uitgeschreven. Er zijn een paar cijfers die ik met jullie wil delen vanuit de statistieken.

 

Mijn eerste blog:

Deze ging over mijn uitje naar de Action en hoe dat misliep door mijn ondernemende dreumes. Een jaar geleden waren we druk met de planning voor ons grote feest.

 

De mooiste reacties:

Op dit artikel kwamen vanuit heel verschillende hoeken mooie reacties. Van mensen die nieuwsgierig werden naar mijn werk en die geroerd waren door het proces. Maar ook van mensen die totaal geen kaas van psychologie hebben gegeten, die het een mooi artikel vonden. Daar was ik erg trots op.

De grootste herkenning:

In dit artikel, en deze trouwens ook, herkenden veel andere moeders zich in de dagelijkse stress en beslommeringen van het leven als moeder. Het leidt vaak tot hilarische taferelen: maar pas als je met een glas wijn op de bank zit met de kinderen op bed.

 

De grootste lol:

Van vooral vriendinnen en bekenden kreeg ik terug dat ze erg om dit artikel moesten lachen, omdat ze mijn kleinste dondersteen ook kennen en herkenden in het verhaal. En het kan natuurlijk stiekem best fijn zijn om te lezen dat een ander het ook wel eens zwaar heeft. Het leven van mij gaat immers ook niet alleen over rozen.

 

Top 10 meest gelezen artikelen:

 1. Toename in psychische problemen. In dit artikel uit ik mijn zorgen over de gestage toename van psychische problemen wereldwijd. Ook in Nederland is die trend zichtbaar en helaas ook in toenemende mate sinds de nieuwe jeugdwet in 2015.
 2. In dit artikel schreef ik over gevoelige periodes bij kinderen, waarin ze meer en gerichter bepaalde vaardigheden kunnen leren.
 3. Fantasie ontwikkeling is naar mijn mening Ć©Ć©n van de belangrijkste ontwikkelingen van een kind, omdat het de basis legt voor heel veel andere vaardigheden. Ik ben daarom blij dat dit artikel op nummer 3 staat van meest gelezen artikelen.
 4. Te weinig schrijf ik een review. Dit was een review van ons bezoek aan het toen net geopende Familieparadijs in Zwijndrecht. En hij wordt blijkbaar goed gelezen!
 5. Een persoonlijk artikel over de verschillen die mijn kind laat zien als ze bij ons is of bij anderen en de streken die zij bij ons uithaalt, die anderen totaal niet zien.
 6. De bekendmaking van mijn droom in het openbaar. Best spannend! Maar ook heel fijn om zoveel lieve en leuke reacties te krijgen van anderen.
 7. Even een andere, mildere, blik op de ontwikkeling van een hechtingsrelatie. Er wordt helaas ook een hoop onzin geschreven en het is soms lastig filteren van wat waar is. Over hechting zal ik komende tijd (jaren?) nog veel meer gaan schrijven.
 8. Een lijstje dat altijd handig is om even na te slaan: budget suggesties voor kinderfeestjes. Benieuwd of anderen deze lijst nog kunnen aanvullen?
 9. Inmiddels ben ik aardig thuis in de wereld van ‘Elsa’vlechten, opvlechten en invlechten. Was die cursus om de haren van mijn dochter te doen niet voor niks!
 10. Last but not least: een artikel over wat er gebeurde vlak na de verjaardag van mijn zoontje met zijn nieuwe raceauto.

 

De toekomst

Met ruim 85 artikelen in een jaar tijd, verschijnen er gemiddeld meer dan wekelijks nieuwe artikelen op de blog. Ik probeer in ieder geval wekelijks voor een artikeltje te zorgen. Nu we straks de sleutel van ons nieuwe huis krijgen, zal de focus tijdelijk op andere dingen komen te liggen, maar tegelijkertijd wil ik me juist meer gaan richten op de volgende thema’s in mijn blogs:

  • zelfstandig ondernemen
  • voeding en beweging bij kinderen
  • hechting en ouderschap
  • reviews van gelezen boeken

Nog steeds vind ik het heel erg leuk als mensen hun ideeƫn voor artikelen blijven aandragen. Ik verzamel ze allemaal en kies er zo nu en dan eentje uit om me verder op te richten. Wil je ook graag een onderwerp of thema inbrengen? Ik sta open voor suggesties en laat het me hieronder weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *