Goede voornemens 2018

Goede voornemens 2018

Wat maakt je gelukkig?

“Wat voor cijfer geef jij voor 2017?” Sinds mijn voormalige collegaatje dit aan mij vroeg, vorig jaar, houd ik deze vraag erin. En ik stel hem ook graag aan jou. Wat voor cijfer geef je voor afgelopen jaar en waarom? Wat voor cijfer hoop je in 2018 te krijgen, en wat is daarvoor nodig? Prestatiegericht? Misschien. Maar het schijnt dat we aan de andere kant juist gelukkiger worden als we onszelf goed kennen, inclusief onze wensen, dromen en passies. Het kan dus geen kwaad om deze vraag eens aan jezelf te stellen.

Groot avontuur

Wat mijzelf betreft, 2017 krijgt van mij een 8. Het was een jaar waarin wij onze grote droom mochten gaan realiseren, en ik heb ontzettend veel positieve gevoelens gehaald uit ons nieuwe huis en het concreet maken van alle plannen. Geen 10, want helaas waren er ook keerzijdes van dit avontuur, een hoop onrust en uiteindelijk die vervelende operatie bij mij. Maar een 10 hoeft het ook niet te zijn. Je waardeert pas wat je hebt, als je de andere kant kent. Plus, er moet altijd wat te dromen overblijven, zoals Steef het zegt.

2018 wordt spannend

Daarom nu de voornemens voor 2018. Spannend, want ik heb nog geen idee hoe dit jaar voor mij zal gaan lopen en wat het uiteindelijke resultaat of effect zal zijn, op mij en ons gezin. Het blijft een beetje in het duister tasten. De voornemens zijn dan ook voorzichtig gesteld:

Op zakelijk/werk gebied

 • De verbouwing afronden in 2018. Dat betekent de praktijkruimte helemaal aangebouwd hebben, ingericht hebben en al bruikbaar om cliënten te laten komen.
 • Op 2 locaties kunnen werken: Papendrecht en Dordrecht, zodra daar een werkruimte af is.
 • Werk flexibeler indelen: meer onder schooltijd, uitwerken in de avonduren, en tijd bewust vrijhouden voor andere zaken (o.a. gezin, sport).
 • Aanschaffen van nieuwe materialen voor diagnostiek, om weer up to date te raken.

Op verbouw/klus gebied

 • Een ‘book nook’ maken, een soort bedstee met boekenkasten om lekker in te ‘chillen’ en boeken te lezen.
 • Een sterrenhemel in de badkamer maken.
 • 10 verschillende, vintage, eetkamerstoelen vinden voor mijn droom eettafel van ruim 3m.
 • Bedden in de vlieringen van de kinderen, met leuke toevoegingen zoals een brandweerpaal, een takel, een klimmuur of schommel.
 • Aangezien onze tuin toch nog lang niet wordt aangepakt, wil ik al wel vast een makkelijke moestuin beginnen.

Op privé gebied

 • Een dagje individueel weg met de kinderen, voor gerichte 1 op 1 aandacht. Dit staat al veel te lang op de planning.
 • Een nachtje of weekendje samen weg met Steef, ook dat is de afgelopen 7,5 jaar niet gebeurd, dus dat wordt inmiddels wel een beetje tijd.
 • De zomervakantie gaan we de zon opzoeken, en lekker genieten van een welverdiende vakantie, eindelijk!
 • Weer beginnen met sporten, na de operatie, en blessurevrij fit worden dit jaar.

 

Alvast een heel fijn nieuw jaar voor iedereen toegewenst, waarin al je voornemens en andere dromen mogen uitkomen. Tot in 2018!

 

 

2 gedachten over “Goede voornemens 2018

 1. Mooie voornemens Mies! Hopelijk komen al je dromen dit jaar wel uit, en wordt 2018 een dikke vette 10! En zo niet, ach dan zal je vast ook net zo gelukkig zijn en hou je nog wat dromen over voor 2019.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *